Hírek

Enertech Hungária Kft. hírek.

Villamosipari - kötéstechnikai szerelvények, Transzformátorok - Előszerelt Betonházas transzformátor állomások, Villamosipari fémmegmunkálás hírek. 


Szélsőséges időjárás hatása a villamos elosztóhálózatra és naperőművekre, kis-erőművekre.

Az utóbbi időszak szélsőséges időjárása ismét sok kárt és gondot okozott. Extrém viharok és hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék sok helyen fennakadásokat okozott az közlekedésben, áramellátásban és az élet más területein is.

Egy transzformátorállomás sok esetben felelős egy adott gyár, irodaépületek, lakótömbök energia ellátásáért. Kis-erőművek, napelem parkok esetében is a transzformátorállomás biztosítja a szükséges transzformátor, a kis és középfeszültségű berendezések védelmét. 

Fontos, hogy nem csak az emberi, illetve egyéb fizikai behatásoktól, de az időjárás káros hatásaitól is. Transzformátorállomások esetében egy üzemzavar különösen költséges lehet. Ipari alkalmazások esetében sokszor nem is a meghibásodás javítása a költséges, a kieső termelés által okozott károk sok esetben felülmúlják azt.

Viharos időjárás

A kívánt feltételeknek hosszú távon kell megfelelni, egy trafóállomás élettartama a megfelelő karbantartás mellett akár 3-4 évtized is lehet.  Ha ezt is figyelembe vesszük akkor az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek miatt is kiemelten fontos szerepet a transzformátorállomások és annak elemeinek minősége. Pláne, ha figyelembe vesszük azt is, hogy az időjárás évről évre egyre extrémebb helyzeteket produkál.

Vízzáró tetőszerkezet. 

A hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék, ami egyre jellemzőbb napjainkban, komoly kihívások elé állítja a nem megfelelő minőségű transzformátorállomosok üzemeltetőit. A vizzáróság tekintetében a tetőszerkezet kiemelt fontossággal bír. A gyenge minőségű szigetelés, pl. kátrányos papír könnyen elkopik, sérül. Nem tudja a feladatát hosszú távon ellátni, és a víz beszivároghat.

Megoldás: Az illeszkedő felületek között tartós gumiszalag használható szigetelésként, aminek segítségével az illesztéseknél is megakadályozzuk a víz esetleges beszivárgását.

Betonházas transzformátorállomások.

A transzformátorállomások alapteste is problémás lehet a vizzáróság szempontjából. A gyártók egy része olajzáró bevonattal látja el a betonház kármentő - olajfogó tartályát. Ezzel sok esetben egy olcsóbb konstrukciót kínálnak, de ez messze nem a legbiztonságosabb és leghatékonyabb technológia. 

Megoldás: Harangöntési technológiával készült monolit betontest. Az alapteknő és az oldalfalak C35/45 minőségű vasbetonból egy monolit egységet képeznek, nem több különálló elemből épülnek fel. Ezzel ellehetetlenítve az olaj kiszivárgását vagy a víz beszivárgását.

Transzformátorállomás ajtók korróziója. 

Hosszú távon az ajtó lehet a transzformátorállomások gyenge pontja. Nem megfelelő minőségű ajtók, amelyek esetleg korrodálódnak nem csak esztétikailag problémás, hosszú távon a biztonságos üzemeltetés is befolyásolhatja.

Megoldás: Rozsdamentes nyílászárók, melynek anyaga Al Mg Si 0,5. (Eloxált alumínium); A tartós korrózióvédelmet eloxálás garantálja.

Miért választottuk mi a Betonbau betonházakat? 

A Betonbau szakembergárdájának közel 45 éves gyártási tapasztalata, a transzformátorállomások témakörében több, mint 60 szabadalma ezekre a problémákra, minden esetben hosszú távú és hatékony megoldást kínál. Termékei ennek megfelelően nem egyszerű tömegáruk, hanem egyedi jelleggel is bíró, feladat orientált és a hosszú távú szempontokat is ötvöző gazdaságossági optimumon alapuló létesítmények.

További információk: transzformatorallomas.hu


Kosár

A kosár üres.